۱۳۹۹ مهر ۱۳, یکشنبه

انبار چیست و آنچه باید درباره انبار بدانید

نکات مهمی که درباره ی انبار باید بدانید

در دنیای امروز انبار و خدمات انبارداری نقش غیر قابل انکاری سازمان ها و صنایع مختلف ایفا می نماید. نیاز سهولت دسترسی به بخشهای مختلف کالاها و خدمات و سازماندهی نمودن سیستم های نگهداری کالاها ایجاد بخشی به نام انبار را ضروری نموده است. به این ترتیب می توان انبار را ساختمان یا محوطه ای که از یک چیدمان منظم تجهیزات انبار داری تشکیل شده است برای نگهداری انواع کالاهای بازرگانی، صنعتی و... تعریف کرد. در این مقاله سعی داریم شما را با مهم ترین نکات درباره ی انبارداری آشنا کنیم. تعریف انبارداری و تعریف انبار تجاری و معنی انبار را در این مقاله با هم بررسی می کنیم.

هدف از داشتن انبار عبارتست از :
دریافت کالا
جابه جایی کالا
نگهداری
تحویل کالا 


انبار تجاری چیست؟

یک سیستم انبار منظم و برنامه ریزی شده از لحاظ بهره وری در زمان و هزینه می تواند کمک شایان توجهی به مجموعه ها جهت ساماندهی امور انجام بکند. ارزش ریالی موجودی‌ های انبار در صنایع مختلف متفاوت است و عوامل مختلفی در میزان نگهداری موجودی انبار واحدهای صنعتی – تجاری مؤثرند مثل روش تولید، دوره تولید، میزان به‌کارگیری ماشین ‌آلات، نوع محصول ساخته‌ شده، بازار مصرف، نوع مواد اولیه موردنیاز، نوسانات ارزی و قیمت در بازارهای جهانی، وضعیت واحد صنعتی در كل صنعت كشور و جهان و… بالاخره سیستم ‌های تداركاتی و سفارش ‌ها واحدهای تولیدی.
اما انبار به دلایل متفاوتی برای مؤسسات و مراكز تجاری و صنعتی از اهمیت خاصی برخوردار می‌باشد كه اهم آن‌ها عبارت‌اند از:

1. ارزش بالای سرمایه در گردش شركت كه به‌ صورت كالا در انبار نگهداری می ‌شود. (گاهی تا۶۰ درصد سرمایه در گردش)
2. ارتباط مداوم بخش انبار با بخش‌ هایی نظیر تولید یا تعمیر و نگهداری و وقفه در تولید به علت نرسیدن نیازمندی‌ ها.
3. ارتباط نزدیک با بخش برنامه ‌ریزی مواد باید به نحوی باشد كه ضربه‌ های حاصله در اثر كمبود محصول یا مواد را خنثی كند و حكم ضربه ‌گیر را در زمان داشته باشد.
انبارها را از دو جهت می‌توان مورد بررسی قرارداد:
ازلحاظ فیزیكی نظیر محل انبار، نوع قفسه ‌بندی‌ انبار، محل کالاها در انبار، نور، ایمنی، وسایل حفاظت كالاها و وسایل حمل‌ونقل و …
سیستم اطلاعاتی انبار كه به طرح و گردش فرم‌ ها: به‌ نحوی ‌که اطلاعات به بخش‌های مختلف كارخانه یا مؤسسه به‌موقع و به مقدار لازم برسد و به کنترل‌ های لازم در رابطه با كالاها بحث می ‌نماید.

اهداف و وظایف انبارها

تأمین و نگهداری كالاهای موردنیاز سازمان در زمان مناسب
مدیریت انبارداری نیز برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی و هماهنگی و هدایت و كنترل عملیات انبارداری

موارد مؤثر در چیدمان انبار کالا

محل و موقعیت و نقشه انبار (محل قرارگیری دربهای ورود و خروج)
تجهیزات به کاررفته در انبار
خصوصیات کالا مثل وزن و سنگینی آن (اجسام سنگین تر در قفسه های پایینی چیده شوند و اجسام سبک تر در قفسه های بالاتر)
خصوصیات کیفی کالا شامل زمان انقراض آن، شیمیایی بودن، قابل انفجار بودن و غیره
میزان تقاضا و مراجعه به کالا مثلا کالاهایی که سریع تر تخلیه میشند در درسترس قرار بگیرند.
کالاهای مشابه کنار هم قرار بگیرند

قفسه انبار نگهداری پوشاک یا رگال

قفسه هایی هستند که جهت نگهداری پوشاک به شکل ایستاده ساخته شده اند. این قفسه بندی جز دسته بندی قفسه های انبار پوشاک می باشد و به لحاظ شکل ظاهری و ساختار مدل تغییر یافته قفسه پانل هستند. این قفسه ها به منظور رفع نیاز صنف پوشاک خرده فروشان و توزیع کنندگان پوشاک، در نگهداری پوشاک در انبارها پدید آمد. این قفسه ها میتواند حجم بالایی از پوشاک را به شکل استاندارد نگهداری و به شکل منظمی جاسازی و انبار نماید. قفسه انبار نگهداری پوشاک یا رگال پوشاک به لحاظ تنظیم ارتفاع به شیوه ای طراحی شده اند که میتوان آنها را با ارتفاع کم یا زیاد مونتاژ کرد، به نحوی که بیشترین استفاده از ارتفاع را فرهم سازد. این قابلیت امکان تغییرات دیزاین قفسه هنگام تغییر ‪ را ممکن ساخته و تغییر دکوراسیون انبار برای مشتری تسهیل می کند.
از دیگر استفاده های این مدل قفسه انبار نگهداری پوشاک اینست که با قرار دادن کفی از جنس ورق و یا چوب، میتوان آن را جهت نگهداری دیگر کالاهای مرتبط با پوشاک آماده کرد. قابل ذکر است که این مدل قفسه انبار نگهداری پوشاک میتواند همراه نیم طبقه مزنین راک یا بدون مزنین طراحی، تولید و اجرا گردند تا ضمن استفاده بهینیه از فضای انبار، نیاز نگهداری پوشاک نیز رفع گردد. طراحی انبار صنعتی و طراحی انبار کارخانه ها بسیار متفاوت از طراحی سایر انبار ها می باشد.


انبار نگهداری پوشاک 

برای دریافت اطلاعات بیشتر از صفحات زیر بازدید نمایید:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر