۱۳۹۹ مهر ۱۳, یکشنبه

انواع انبار و نحوه نگهداری کالا در انبار

اصول انبار داری انواع کالا 

انبارها فضاهایی بوده که بسته به نوع کالای مورد نگهداری در آن ها و ماهیت عمل و چگونگی عملکرد انواع انبار در ساختمان های متنوعی بر پا می شوند. انبار ها را می توان از جهات مختلفی به چندین گروه دسته بندی کرد که البته انواع انبارها بسته به نوع کاربرد آن می بایست سیستمی طبقه بندی شده و منظم در نگهداری اقلام و کالاها داشته باشند و حجم عمده ای از هر موسسه ای را در بر بگیرند.

انواع انبار

همانطور که ذکر شد انبار ها از جهات مختلف مورد بررسی قرار گرفته و در نمونه های متنوعی ذکر می شوند از جمله مهم ترین معیار دسته بندی انبارها از لحاظ نوع عملیات آن ها می باشد که به صورت کاملا دستی، نیمه دستی و یا نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک موجود می باشند. از نظر نوع ساختمان نیز می توان انبارها را در دو دسته کاملا سرپوشیده با دیوار و انباری که فاقد دیوار بوده و تنها سرپوش دارد؛ تقسیم بندی کرد. فراموش نکنید که هر یک از این انبارها برای نگهداری مواد مختلف با شرایط محیطی مناسب مورد استفاده قرار می گیرند. انبارهای محوطه باز که این گونه فضاها برای نگهداری از اقلام خیلی بزرگی که دارای بسته بندی مقاومی در برابر شرایط جوی باشند مورد استفاده قرار گرفته می شوند.


انواع انبار داری و نگهداری کالا 

انواع انبار از لحاظ ماهیت عمل و نگهداری کالا

از مهم ترین انبارهای موجود در هر کشوری انبارهای ترانزیتی و گمرکی هستند که در مابین مرز ورودی و خروجی هر کشوری به صورت کانتینر و یا صندوق های رو باز ساخته شده اند و در ارتباطات دریایی، هوایی و...مورد استفاده قرار می گیرند. نمونه ی دیگری انبار، انبار توزیع است که در حد واصل بین شهرها ساخته شده بیشتر عمل توزیع را انجام می دهند. طراحی انبار کارخانه ها و سازمان های صنعتی نمونه ی متنوعی از انبارها بوده که خود در چند نمونه طبقه بندی شده و ارتباط تنگاتنگ و حساب شده ای با طراحی کارخانه و نگهداری کالای مورد هدف دارند. در واقع طراحی انبارها در رابطه با نگهداری کالای مورد نظر طراحی شده و مورد ساخت قرار می گیرند طبقه بندی انبار و به نوبه ی خود در چند گروه انبار های معمولی، انبار مواد منفجره و یا اشتعال زا، انبار مواد فاسد شدنی، انبار کالاهای شیمیایی، انبار اقلام فله ای که سیلو نام دارند دسته بندی می شوند. اصول طبقه بندی کالا در انبار بسیار در سیستم انبار داری مهم می باشد.

نحوه نگهداری کالا در انبار

انواع انبار و نحوه نگهداری کالا در انبار ارتباط تنگاتنگی با هم داشته که انواع انبارها هدف، زمینه ی کاربرد، مسئولیت و چیدمان کالا را شامل می شوند. به طوری که نحوه نگهداری کالا در انبار باید طبق طبقه بندی و سیستم منظمی انجام گیرد. مثلا در طرز چیدمان کالاها در هر انباری لازم است تا اقلام بزرگ در طبقات پایین و اقلام کوچک و سبک در طبقات بالا چیده شوند. در نگهداری و انبار کردن لوازمات برقی باید به گونه ای انبار داری شوند که مانع از قطع شدن سیم وسایل شده و به دور از هر گونه فشاری چیده شوند. درب ها و قطعات بدنه لازم است تا لایه ی حفاظت کننده ای مابین آن ها به منظور جلوگیری از وجود هر گونه خش و خطی قرار داده شود. نحوه نگهداری کالا در انبار باید به گونه ای باشد که بسته بندی کالا تحت هر شرایطی حفظ شده و با بسته بندی کامل تحویل مشتری داده شود. موادی که اشتعال زا بوده و احتمال خورندگی و یا سوزندگی در آن ها وجود دارد لازم است تا به دور از هر گونه کاغذ و مقوایی قرار بگیرند. برخی از اقلام مانند قطعات خودرو دارای روغن کاری هستند که لازم است به طرزی در انبار نگهداری کالا شوند که هیچ گونه گرد و غباری به درون آن ها نفوذ نداشته باشد. کلیه اقلام ها لازم است تا دارای کد، شماره سریال و نام قطعه را شامل شوند. لازم است تا همیشه کالاها در فضایی جدای از کف انبار نگهداری شوند. تمامی قفسه های انبار می بایست نسبت به کالای نگهداری شده آدرس داشته تا در برنامه ی کامپیوتری به راحتی قابل شناسایی باشد.


چگونگی نگهداری کالا در انبار

شما برای خرید قفسه بندی می توانید با تیم ما تماس حاصل فرمایید. همچنین شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از صفحات زیر نیز بازدید نمایید:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر